Top
Maandag 24 juni 2024
Onderwijs

Het veelzijdige sportaanbod op sportpark De Pelikaan spreekt aan in Zwolle. Alle voortgezet onderwijsscholen hebben bijvoorbeeld de afgelopen jaren gebruik gemaakt van ons sportaanbod en zijn enthousiast. Sporten als hockey, tennis, korfbal, mountainbiken, paardrijden en uiteraard de verschillende beachsporten slaan aan bij leerlingen/studenten! Wij maken graag een sportprogramma, afgestemd op de wensen van de school en dat past binnen de mogelijkheden van ons sportcomplex. Zelfs de basisbasisschooljeugd kan bij ons terecht en weet ons inmiddels te vinden.

Zwolle is een echte onderwijsstad en sport is daar onlosmakelijk aan verbonden. De grote onderwijsinstellingen Windesheim, Landstede en Deltion ademen sport en maken graag gebruik van ons aanbod. De stad Zwolle is steeds meer een studentenstad. HBO- en MBO-ers kunnen in deze stad genieten van een fantastische opleiding en je ziet ook dat steeds meer studenten zich huisvesten in Zwolle. De Zwolse student is daarom een interessante doelgroep voor de sportverenigingen op sportpark De Pelikaan. Wij organiseren samen met en als onderdeel van de jaarlijkse GRASweek (de algemene introductieweek van Zwolle, bedoeld voor alle aankomende eerstejaars HBO- en WO-studenten in Zwolle) een sportdag waarin we ons aanbod presenteren en binnenkort starten we zelfs met terugkomdagen. Daarnaast maken studentenverenigingen gebruik van onze beachvelden. Door kennismaking met ons park komen zij in aanraking met de sportverenigingen, die allemaal wel een plekje voor hen hebben.

Door onze veelzijdige mogelijkheden en aanwezigheid overdag van professioneel verenigingsmanagement zijn wij in staat om voor bijvoorbeeld MBO-leerlingen van Landstede en HBO-ers van Windesheim alsook scholen van buiten Zwolle een leerzame leerwerkomgeving te zijn. Studenten zijn bij ons bijvoorbeeld betrokken geweest bij het aanleggen en tot stand komen van de beachaccommodatie, verrichten onderzoek met aansprekende en bruikbare resultaten, bedenken en organiseren sportevenementen/activiteiten en ondersteunen onze eigen sportfunctionaris en trainers bij de uitvoering van sportaanbod voor alle brede doelgroepen die wij bedienen.

Calibris heeft dan ook niet voor niks ons het certificaat van erkend leerwerkbedrijf gegeven. De combinatie van sport met jonge mensen met eigen creatieve ideeën en de goede en nuttige begeleiding en waardering vanuit het onderwijs is een niet meer weg te denken combinatie op De Pelikaan.