Top
Zaterdag 13 juli 2024
Oranje Zwart

Korfbalvereniging Oranje Zwart is meer dan een korfbalclub. De bloeiende zaterdagvereniging is opgericht in 1915 en telt ruim 250 leden. Naast de prestaties op het korfbalveld staat de club bekend om haar gezelligheid. Oranje Zwart heeft als sportieve doelstelling dat zij met haar selectie zo hoog mogelijk wil spelen in de landelijke competitie. De selectie bestaat deels uit spelers uit de eigen jeugd, maar daarnaast geniet Oranje Zwart ook de reputatie dat zij zeer gastvrij is voor studenten en ambitieuze spelers van buiten.

Naast de selectieteams die prestatiegericht korfballen, zijn er ook lagere teams die meer voor de gezelligheid een balletje gooien. Voor de wat oudere korfballer is er een veteranenteam of een midweekteam. Een speciale plaats binnen de club wordt ingenomen door de G-korfballers. Deze enthousiaste groep is volledig geïntegreerd in de vereniging en doorontwikkeld vanuit de gezamenlijk met andere verenigingen op De Pelikaan. Vanuit de proeftuin is ook de Kangoeroe Klup ontwikkeld. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar leren hier spelenderwijs de basisbeginselen van het korfbal. Oranje Zwart beschikt over kunstgrasvelden, eigen kleedkamers en een gezellig clubhuis op sportpark Marslanden.

Trainingen
De trainingen op het kunstgrasveld worden gegeven van augustus tot en met oktober en van april tot en met juni op sportpark De Marslanden. In de winterperiode, van november tot en met maart, worden de trainingen in de zaal zoveel mogelijk centraal in Zwolle gegeven.

Leeftijdscategorieën
Kangoeroes: tot 7 jaar; Pupillen: 7 tot 11 jaar; Aspiranten: 11 tot 15 jaar; Junioren: 15 tot 18 jaar; Senioren: vanaf 18 jaar; Midweek: vanaf 18 jaar; Veteranen: vanaf 35 jaar; G-korfbal: alle leeftijden.

Jeugd
Voor de jeugd worden er naast de trainingen ook heel veel nevenactiviteiten georganiseerd. Zo is er ieder jaar een jeugdkamp, waar nog weken over wordt nagepraat. Met Sinterklaas, Kerst en Pasen zijn er speciale activiteiten. Op sportief vlak neemt de jeugd meerdere keren per jaar deel aan toernooien en wordt uiteraard ook gebruik gemaakt van het nabijgelegen beachveld om beachkorfbal te spelen.

Prestatiekorfbal
Oranje Zwart is een ambitieuze vereniging. De club streeft naar het hoogste niveau korfbal. De selectie wordt op professionele wijze begeleid door een hoofdtrainer, een medische staf, teambegeleider, hersteltrainer en een eigen supportersvereniging. De club staat altijd open voor ambitieuze spelers die hun sportieve grens zoeken.

G-Korfbal
In 2005 is Oranje Zwart gestart met een groep G-korfballers. Deze enthousiaste groep neemt een speciale positie in binnen de vereniging. Onder deskundige (vaste) begeleiding wordt er door deze sporters op vaste tijden gespeeld. De G-korfballers zijn volledig geïntegreerd in de vereniging. Ook voor deze groep bestaan er speciale afspraken voor gratis kennismakingstrainingen.

Midweekteam
Vanwege een druk sociaal leven is het voor vele korfballers niet mogelijk om doordeweeks te trainen en op zaterdag te spelen in competitieverband. Voor deze doelgroep heeft Oranje Zwart een midweekteam opgericht. Deze groep korfballers speelt op een vaste avond in de week een volledige competitie tegen andere regionale midweekploegen. Zowel op het veld als in de zaal. Tussen de competities door kan er op de vaste avond gewoon getraind worden. Op deze manier blijven zij behouden voor het korfbal, zonder dat zij verplichtingen hebben in de weekeinden.

Veteranen
Op leeftijd, maar beslist niet afgeschreven. De veteranen van Oranje Zwart zijn al decennia lang een begrip in de regio. Dit team heeft de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning gevonden. Samen trainen, af en toe een toernooi spelen en de gezelligheid viert hoogtij.

Lid worden?
Wanneer u lid wilt worden van Oranje Zwart, kunt u eerst enkele keren vrijblijvend meetrainen. De contributie wordt automatisch per maand afgeschreven en is inclusief een verenigingsshirt en de reiskosten naar uitwedstrijden. Surf ook eens vrijblijvend langs onze website www.oranje-zwart.nl en mail met bestuurszaken@oranje-zwart.nl of bel gewoon 038-4214548.