Top
Zondag 14 juli 2024
Manege Zwolle

Manege Zwolle is hét hippisch opleidingscentrum van Noord-Oost Nederland. Op de manege kan jong en oud (beter) leren paardrijden. Er zijn beginnerslessen voor kinderen en volwassenen, waar je stap voor stap de basisprincipes leert, maar ook voor de gevorderde ruiter heeft Manege Zwolle alles in huis om fijn te trainen.

De manege heeft twee indoor rijbanen, een grote springtuin en een buitenrijbaan. Er is dus alle ruimte om lekker te kunnen rijden. In de stallen vind je onze manegepaarden en -pony’s. Ze zijn er in alle soorten en maten, van superbraaf tot iets ondeugender. Vanuit de gezellige kantine heb je een goed uitzicht op de rijbanen.

Instapcursus
Speciaal voor jongeren en volwassenen die nog nooit paardgereden hebben, is er een speciale instapcursus. Deze cursussen bestaan uit het begeleid borstelen en opzadelen van het paard, gevolgd door een aantal lessen aan een lange lijn. Hierna word je in overleg met de instructeur overgeplaatst naar een van de beginnersgroepen.

Paardrijles
Voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar die voor het eerst komen paardrijden, geven we speciale minilessen. Deze lessen duren een half uur. In de reguliere jeugdlessen vanaf 5 jaar kunnen jongeren tot 16 jaar op hun eigen niveau de basisvaardigheden trainen en zich verder ontwikkelen. Voor volwassenen bieden we zowel lessen voor beginners als meer gevorderde ruiters aan.

Onderwijs
Bij Manege Zwolle is er veel ruimte voor onderwijs. In de ochtenduren worden op de manege de trainingen van het Centre for Sport & Education gegeven. Dit is een onderdeel van Landstede en biedt leerlingen vanaf groep 7 de kans om (top)sport en onderwijs te combineren. Daarnaast verzorgen wij de praktijklessen van de opleiding Instructeur Paardensport- en houderij van MBO Landstede in Raalte.

Wedstrijden en evenementen
In de zomermaanden organiseren we regelmatig officiële springwedstrijden voor paarden en pony’s in alle klassen voor KNHS-startpashouders. Ook als u de paardensport het liefst met twee voeten op de grond beleeft, ben u van harte welkom om te komen kijken. Daarnaast staan er ook andere evenementen op het programma, zoals een westernavond en onze jaarlijkse open dag in september.

Kinderfeestjes
Wilt u een kinderverjaardag komen vieren bij Manege Zwolle? Dat kan! We hebben diverse mogelijkheden om een kinderfeestje te houden. Samen met vriendjes en vriendinnetjes gaat de jarige allerlei leuke dingen doen met de paarden en pony’s. Denk bijvoorbeeld aan pony pimpen, hoefijzer versieren en natuurlijk ponyrijden.

Kennismaken?
U kunt altijd langskomen voor meer informatie of een afspraak voor een proefles maken. Of kom langs bij één van de evenementen. Alle informatie over de manege vindt u op www.manegezwolle.nl