Top
Maandag 24 juni 2024
Ultimate Frisbee

Ultimate Frisbee is één van de nieuwe sporten die enkele jaren geleden door een toevallig contact tijdens een bedrijfssportdag werd geïntroduceerd in Zwolle op ons sportpark De Pelikaan. We droegen bij aan de ontwikkeling en opzetten van de Bluefingers Ultimate oa door organisatie van diverse clinics en aankoop van benodigde materialen ism de bond. Ultimate Frisbee wordt in een aantal steden in Nederland fanatiek gespeeld en in Zwolle nu dus ook! Bluefingers Ultimate is een vereniging waarbij je vanaf 16 jaar kan meedoen tot ± 55 jaar ivm met fitheid. Je hebt zelf de keuze om alleen te trainen of om ook mee te doen aan competities en toernooien.

Bij Ultimate Frisbee spelen twee gemengde teams van zeven spelers tegen elkaar op een lang smal veld, waarbij je probeert te scoren door de frisbee te vangen in een eindvak. Je mag niet lopen met de frisbee, maar kan met allerlei verschillende worpen de tegenstander omzeilen. Er wordt veel gerend, gesprongen en mogelijk gedoken! Eén van de meest bijzondere aspecten aan de sport is dat er geen scheidrechter is. De spelers reguleren zelf de wedstrijd met respect voor elkaar en de spelregels. Fairplay staat hoog in het vaandel.

Bluefingers Ultimate maakte jaren gebruik van de bestaande accommodaties van sportpark de Pelikaan maar is door ruimtegebrek en het ontbreken van fatsoenlijke veldverlichting inmiddels uitgeweken naar en gehuisvest op sportpark De Marslanden in Zwolle. Van eind oktober tot eind maart spelen ze veelal indoor, van april tot en met oktober spelen ze outdoor op sportpark De Marslanden of in Park de Wezenlanden te Zwolle. Kijk op www.bluefingersultimate.nl of mail met info@bluefingersultimate.nl voor meer info over deze fantastische sport en Zwolse vereniging.

Deze pagina is het laatst gewijzigd op donderdag 16 juni 2016 om 15:14