Top
Maandag 24 juni 2024
Accommodaties

Het sportpark is gelegen in een prachtig bosrijk gebied, wat vele mogelijkheden biedt. Er zijn daardoor ook allerlei verschillende sporten te doen, denk aan mountainbiken, skiken en skaten alsook nordic walking –blading en -running, klootschieten, hardlopen etc. Om vervolgens op het grote grasveld bij de vijver lekker te ontspannen.

Sinds 2008 zijn wij de trotse eigenaar van de eerste multifunctionele beachsportaccommodatie van Nederland. Op dit beachveld is het mogelijk om beachvolleybal, beachsoccer, beachkorfbal, beachtennis, beachhockey, beachhandbal, frisbee en beachvoetvolley, beachrugby en ook beachbasketbal te spelen. Ook is er naast ons beachveld een heus beachhuisje/informatiepunt gebouwd. Deze zal met name dienen als opslagruimte van ons materiaal, maar ook als plek waar je terecht kunt voor meer informatie over onze (beach)activiteiten.

Manege Zwolle
Manege Zwolle is het eerste bedrijf dat je tegenkomt op Sportpark de Pelikaan. Centraal gelegen naast de A28 runnen Bram van Jaarsveld en Esther van der Steenhoven hét hippisch opleidingscentrum van Noord-Oost Nederland.
Bij Manege Zwolle kan jong en oud (beter) leren paardrijden. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals springwedstrijden, westernavonden, kinderfeestjes en een jaarlijkse open dag.
De manege heeft twee indoor rijbanen, een grote springtuin en een buitenrijbaan. Er is dus alle ruimte om lekker te kunnen rijden en te genieten van de paardensport.

Wilt u kennismaken? U kunt altijd langskomen voor meer informatie of een afspraak voor een proefles maken. Of kom langs bij één van de evenementen. Alle informatie over de manege vindt u op www.manegezwolle.nl

Hockey
ZMHC had als hockeyclub vier velden in gebruik: twee zandgestrooide kunstgrasvelden, een waterveld en een mini veld. Er waren zes kleedkamers, drie voor de heren en drie voor de dames. De hockeyclub heeft sportpark Pelikaan in 2012 verlaten nadat het gefuseerd is met de andere Zwolse hockeyclub Tempo'41. Beiden vormen nu één grote hockeyclub HC Zwolle op sportpark Het Hoge Laar in Zwolle. Meer info op www.hczwolle.nl.
Het voormalige clubhuis van ZMHC is inmiddels omgetoverd tot een SportCampus waar overnacht kan worden. Meer info hierover op www.sportcampusdepelikaan.nl.

Tennis
Over negen tennisvelden en een miniveld beschikt ZTC De Pelikaan, allemaal van kunstgras. Daarnaast kun je een balletje slaan tegen de speciale muur en heeft de vereniging onder andere mogelijkheden voor rolstoeltennis. De tennisclub heeft een dames- en een herenkleedkamer met douches en een rolstoeltoilet. Het clubhuis van ZTC De Pelikaan biedt ruimte aan ruim 50 personen en heeft een mooi terras met een klein speeltuintje voor de kleintjes. Bezoekers van ZTC De Pelikaan kunnen hun auto op de parkeerplaats van de hockeyclub kwijt. Fietsen kunnen in de fietsenstalling.

Voetbal
Voetbalclub HTC heeft een kunstgrasveld, een wetraveld en twee natuurgrasvelden. Verder beschikt s.v. HTC over acht kleedkamers met in elk vier douches en ruimte voor ongeveer 15 volwassen personen. Het clubhuis biedt ruimte aan ± 100 personen heeft een keuken en een zonnig terras met uitzicht op de velden. De kleintjes kunnen spelen in een mooie speeltuin. Voor bedrijven is het mogelijk om voor of na het sporten te vergaderen. Er is een kleine bar voor een hapje en een drankje. Fietsen kunnen in de fietsenstalling en de ruime parkeerplaats biedt plaats aan ongeveer 100 auto’s

Deze pagina is het laatst gewijzigd op dinsdag 10 oktober 2017 om 11:49