Top
Zondag 14 juli 2024
ZTC De Pelikaan

Dat de tennissport in de loop der tijden is uitgegroeid tot een aantrekkelijk tijdverdrijf, is algemeen bekend. Vele sportievelingen hebben het tennisracket met wisselend succes al eens ter hand genomen. De sport vergt een sportieve instelling, een behoorlijke conditie en een gedegen techniek, maar het niveau mag variëren. Daarom kan iedereen deze sport beoefenen: van 4- tot 80-jarigen, van recreatiespeler tot professional: tennis is een sport voor iedereen.

Juist bij de Zwolse Tennis Club De Pelikaan vindt u die gevarieerdheid terug. Elke speler beoefent de sport op zijn of haar niveau, vanuit ieders eigen motivatie. De Pelikaan biedt aan een ieder de faciliteiten die hij of zij nodig heeft: de perfecte banen, verlichting op de meeste banen, lesmogelijkheden op elk niveau, activiteiten van recreatie tot prestatie voor jeugdleden en senioren.

ZTC De Pelikaan is opgericht op 13 oktober 1961. De tennisclub viert dit jaar dus het 50-jarig bestaan. In die 50 jaar is de vereniging uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met momenteel ongeveer 600 leden, inclusief zo’n 150 jeugdleden. Bij ZTC De Pelikaan kan men recreatief tennissen en ook deelnemen aan de competities van de KNLTB. De club heeft twee eigen tennisleraren. Deze geven les aan groepen en daar waar gewenst één op één. Op het tennispark liggen negen kunstgrasvelden, waarvan er acht voorzien zijn van kunstverlichting. Verder beschikt de club over een mini-tennisbaan, welke gecombineerd is met een lange oefenmuur. Zowel de jeugdige tennissers, als de meer ervaren spelers kunnen van deze oefengelegenheid gebruik maken. Door deze goede voorzieningen is het mogelijk het hele jaar door te tennissen en wel van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

De vele commissies binnen de club zorgen voor een ruim aanbod voor tennis en gezelligheid. Naast de mogelijkheid om te spelen in de competities, organiseert de vereniging interne toernooien en districtstoernooien. Verder kan elk lid op verschillende tijden meedoen aan het tossen. Hierbij staat de kennismaking van de leden onderling en de gezelligheid voorop. Het centrum van het tennispark is clubhuis ’t Theehuis. De kantinecommissie zorgt voor een lekker kopje koffie en allerlei drankjes en hapjes in een gezellig ingerichte accommodatie. Tot slot beschikt de tennisclub over een clubblad, dat acht keer per jaar zorgt voor de nodige informatie naar de leden en sponsoren. De actuele info is te vinden op www.ztcdepelikaan.nl.