Top
Zondag 14 juli 2024
ZMHC

De Zwolsche Mixed Hockey Club is één van de oudste sportverenigingen in Zwolle. ZMHC is opgericht in 1902 en heeft een lange historie op sportpark De Pelikaan. Al sinds 1906 bespeelt ZMHC de velden aan de Haersterveerweg. En al sinds 1906 is er sprake van een gezellig en bloeiend verenigingsleven, met mooie oude tradities als het Joop Meursing hockeykamp, het Pim Lankhorst familietoernooi en de sinterklaasviering. De vereniging telt inmiddels bijna 1.000 leden, waarvan het overgrote deel jonger dan 18 jaar is.

De vereniging blijft groeien. Dit heeft tot gevolg dat er helaas sprake is van wachtlijsten. We kunnen ieder jaar maar een beperkt aantal nieuwe jeugdleden aannemen. We zijn op zoek naar mogelijkheden om door te kunnen groeien. Deze oplossing kan helaas niet worden gevonden op sportpark De Pelikaan. Het ziet er dus naar uit dat we na ruim 100 jaar de Pelikaan gaan verlaten en sportpark Het Hoge Laar als nieuwe locatie zullen betrekken. En dat doet pijn. De samenwerking met De Pelikaan-verenigingen is erg goed. Uit de samenwerking met de andere verenigingen op De Pelikaan zijn mooie initiatieven ontstaan. En ook is ons sportaanbod gegroeid. Zo is ons damesteam vorig jaar landskampioen beachhockey geworden, hebben we sinds enkele jaren een enthousiast G-team en is het fithockey in opkomst.

Ondanks de wachtlijsten is er gelukkig nog steeds plaats voor nieuwe leden. Er is nog plek bij de senioren, de veteranen, de trimmers en het G-hockey. We lichten er twee toe.

G-hockey
Om hockey toegankelijk te maken voor iedereen, biedt ZMHC G-hockey aan. G-hockey is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die niet mee kunnen komen binnen een regulier hockeyteam. Voorlopig richten wij ons voornamelijk op kinderen en jong volwassenen uit het SBO- en het MLK-niveau. Dit betekent niet dat anderen niet welkom zijn! De G-hockeyers trainen op zaterdagochtend en spelen regelmatig wedstrijden en toernooien.

Trimhockey
Wilt u wel lekker hockeyen, maar heeft u geen zin in de verplichting van een competitie. Dan is trimhockey iets voor u. Deze groep bestaat uit een leuke mix; de leeftijden lopen sterk uiteen en zowel dames als heren zijn goed vertegenwoordigd. Het leuke aan trimhockey is dat iedereen vanaf de leeftijd van 18 jaar hier aan mee kan doen. Of u nu al jaren speelt of nog nooit een hockeystick hebt vastgehouden, bij trimhockey maakt dat niets uit. De trimmers trainen iedere maandag van 20.30 tot 22.00 uur. De trimmers spelen geen competitie, maar spelen wel regelmatig toernooien.

Een gezellig verenigingsleven
ZMHC is gezellige vereniging voor de hele familie, waar breedtesport en prestatiesport hand in hand gaan. De vereniging wordt gedragen door vele, zeer toegewijde vrijwilligers. Maar ZMHC investeert ook in professionalisering. Vanaf de jongste jeugd worden de trainingen zoveel mogelijk verzorgd door een professioneel kader. Meerdere malen per jaar zijn er feesten en ieder seizoen wordt afgesloten met een gezellige familiebarbecue. Meer weten over ZMHC? Kijk op onze website www.zmhc.nl of neem contact op via info@zmhc.nl.