Top
Maandag 24 juni 2024
Regio Algemeen Sport

In Zwolle worden op dit moment al beachsporten gespeeld in de buitenlucht op sportpark De Pelikaan. © Frans Paalman
Onderzoek naar beachsporthal in Zwolle
POLL in de gemeente Zwolle komt mogelijk een beachsporthal. Wethouder René de Heer gaat op verzoek van de gemeenteraad op een rijtje zetten welke initiatieven en mogelijkheden er in de stad zijn. 

De wens om strandsporten als beachvoetbal, -handbal, -korfbal en -volleybal in een Zwolse hal te laten plaatsvinden, komt van coalitiepartijen ChristenUnie en VVD. ,,In Zwolle is steeds meer animo voor beachsport. Afgelopen zomer werd ze op tal van plekken beoefend, maar in het winterseizoen valt het een tijd stil. Hoe mooi zou het zijn het in Zwolle ook indoor te blijven doen?" verklaart coalitieleider Gerdien Rots (ChristenUnie) haar oproep aan de wethouder. Haar partij en de VVD stellen dat een overdekte beachsporthal een goede aanvulling kan zijn op het sport- en vrijetijdsaanbod in Zwolle, met name voor jongeren en studenten.

Volgens het tweetal hoeven de strandsporters niet per se een eigen hal, juist omdat ze in de zomermaanden buiten bezig zijn. Een tijdelijk onderkomen in een leegstand pand wordt als suggestie meegegeven aan wethouder De Heer. De voltallige gemeenteraad juicht het initiatief van de twee Zwolse coalitiepartijen toe.

Sportwethouder De Heer wil op zijn beurt best in kaart brengen welke initiatieven er in de stad zijn en wat volgens hem vanuit de gemeente de juiste afweging daarbij is. Hij komt binnenkort met een document waarin hij een overzicht geeft van mogelijkheden voor beachsporten onder een dak in Zwolle. Het is dan aan de gemeenteraad om hier een besluit over te nemen en eventueel geld beschikbaar te stellen om een hal gereed te maken voor indoor-strandsport.

De Pelikaan
In Zwolle worden op dit moment al beachsporten gespeeld in de buitenlucht op sportpark De Pelikaan. Twee jaar geleden werd vanuit die stichting al aangegeven dat een binnen beach locatie geen overbodige luxe zou zijn in de provinciehoofdstad.  

Gepubliceerd op woensdag 1 november 2017 om 10:50 uur